HU EN DE IT
Kneipp

 

Kneipp taposó

  Este megnyugtat, nappal frissít! A hidegvízzel töltött medencében köveken lépkedve tapossuk a vizet, s haladunk körbe-körbe sétálva. A lábakat minden lépésnél kiemeljük, így a hideg víz és a meleg levegő adja meg a váltófürdő jelleget. A kövek enyhén masszírozzák talpunk reflexzónáit, ezzel beindítanak egyfajta regulációs folyamatot is.

 A Kneipp módszer a huszadik század elején nagyon divatos volt, de már a XIX században is előszeretettel alkalmazták a vízi terápiát és Kneipp számos módszerét is. Valamikor az 1820-as évek elején született fiatalember a legenda szerint tüdőbajt kapott, ami akkoriban halálos kórnak számított. Az ifjú Kneipp állítólag minden nap megfürdött a jeges Dunában, kiegészítő gyógymódként pedig gyógyteákat fogyasztott, és a kórból kigyógyulva 76 évet élet meg.  

A módszer segítségével élénkíthetjük a vérkeringést és serkenthetjük az anyagcserét is. Kneipp egyébként még számos kúrát szabadalmazott, mint például a vizes leöntések, borogatások vagy a váltott fürdők is az ő nevéhez kapcsolódnak.

A lelkész és gyógyító, Kneipp felfogása szerint az egyes módszerek segítségével fel lehet oldani a testben levő kóros anyagokat és azokat ki is kell üríteni a gyógyulás érdekében. A Kneipp kúrák és a róla elnevezett taposó medence is ezt a célt szolgálja.

 

 

Telefon/Fax: +36 (66) 457-377, +36 (66) 456-126

E-mail: info@fenyveshotel.hu

GPS koordináták: szélesség 46.6673° É, hosszúság 21.1337° K

Poi, vagy érdekes pontok: Fenyves Wellness Hotel Békéscsaba, 

Fenyves Hotel Békéscsaba